Andas ut!

Nuså har jag äntligen gjort den där jäkla muntliga redovisningen om Maya. Så ny kan jag andas igen, avskyr att göra sånt. Alltså att prata inför grupp, speciellt om sånt som man inte egentligen inte vet vad man pratar om. Idag var det verkligen en sådan gång. Kändes som att jag stod och svamlade om massa grejer. Men skit samma nu kan jag andas ut leva vidare, fast nu ska det bara skrivas 8 - 10 sidor om Maya skrift och språk också... Tur att jag har till 10 juni på mig så att jag inte behöver stressa så mycket med det som jag har gjort med det här de senaste tre dagarna. Är annars lite irriterad eftersom att ingen på att framförhållning är inget som existerar på universitetet..

Ikväll ska jag bara koppla av och imorgon så ska jag börja skriva det där PMet, och fixa lite annat. Kul är det i alla fall att vi ska på medelhavsmuseet på fredag med klassen. Vi är bara 13 stycken kvar nu, från början var vi 30 st. Så det är ett antal som har hoppat av, och den senaste fick vi reda på idag att han hade hoppat av. Till en helt annan sak så hat jag insett att det är många som börjar på universitetet och är inte alla medvetna om att de måste plugga... Många som tror att de bara kan glida igenom och tro att alla ska tjata på dem att göra grejer som de görs i gymnasiet. Eget ansvar, är något som man måste kunna ta.

Vi hann även med att ta en solstund ids, skönt att det äntligen har blivit sommar!

| | Kommentera |

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

 

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

 

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

 

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

 

Du kan göra större skillnad än du tror.

UNICEF/Kate Holt
 
Många barn i Etiopien har förlorat en eller båda sina föräldrar.
 

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

 

 
Allmänt | Kämpa, UNICEF, barn, bloggare, för, stöd, unge, varenda | | Kommentera |

Torsdag

Godkväll!
 

Har pluggat hela dagen idag, som vanligt. Men hann med att träna lite, hade en dålig knädag idag så det blev bara en powerwalk på 6 km. Kortade ned tiden med 10 min idag, mot det som det brukar ta att gå den rundan. Gjorde även lite bålövningar och knäprogrammet. Så jag är ganska så nöjd med det. 

 

Inhandlade ett par Urbanears Medis, as sköna. Lossnar inte ur öronen när man springer, men man hör ändå ljud runtomkring och ljudet på musiken är även det bra! Köpte ett par med korallfärg.

 

Allmänt | bål, knä, medis, powerwalk, tränig, träning, urbamears | | Kommentera |
Upp