25 Nov

Hejsan!
 
Har precis tagit mig i kragen och skrivit lite på PMet som jag ska lämna in eftersom jag missade ett seminarium. Usch, inga roliga ämnen jag hade att välja på, därför jag inte har velat börja skriva på det. 
 
Har idag även anmält mig till att jag ska gå på Grävsvinet nästa vecka på fredagen, är typ en instutions fest har aldrig varit på den innna så ska bli kul att se vad det är. Efter mycket stress och krången så blev jag och min kompis i alla fall anmälda till den. haha, funkade inte att föra över pengarna och så skulle det var betalt vid klockan tre idag så det blev lite hets med att hinna få in dem. 
 
Ikväll blir det äntligen träning för mig efter att jag har varit sjuk så länge, kommer typ att dö. Man tappar kondisen så sjukt snabbt när man är sjuk, fast jag hade ju ingen bra kondision precis innan haha så får se hur det går idag!
Allmänt | | Kommentera |

Hela England Bakar

Eftersom jag inte tränar idag eftersom jag fortfarande är sjuk, så då blir det att jag nu ska titta på Hela England Bakar! Tur att det börjar nåot nytt nu när hela Sverige bakar är slut. Sedan morgon kväll lär det väl bli att titta på Jul med Jamie Oliver.
 
 
Allmänt | 2013, Hela England Bakar, Hela Sverige Bakar, bakning | | Kommentera |

Macrons Grundrecept

Jag älskar att göra macroner så jag delar med mig det grundrecept som jag använder mig av.
 
Ingredienser;
 
2 äggvitor
60 g strösocker
120 g florsocker
80 g skållad och finmald mandel
1 droppe karamellfärg eller färgpulver(valfritt)
1 knivsudd salt
 
Gör så här;
 
1. Mixa florsocker och den malda mandeln till ett fint pulver. Sikta blandningen i en skål så att det inte blir nåra klumpar. 
 
2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett hårt skum. Tillsätt färgen, socker och fortsätt vispa tills marängen är helt blank.
 
3. Lägg i mandeln och florsockerblandningen i marängsmeten, rör om försiktigt med en trägaffel. Smeten ska frtfarande vara blank men lite flytande. Var försiktig med att inte röra om för mycket, så att inte äggvitorna faller ihop. 
 
4. Spritsa ut små biskvier på en plåt täckt med smörpapper. Lät vila i en timme. 
 
5. Sätt ugnen på 150 grader.
 
6. Ställ in macronerna i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem sedan svalna innan du sätter ihop dem med kräm eller tryffel. 
 
Tillfyllning kan man nästan fylla dem med vad som helt, bara att fyllningen inte är för fuktig. Så fyll dem med det du tycker är gott!
 
 
Tips! Jag brukar använda färgmatpulver istället för karamellfärg. Det gör att man inte får i lika mycket vätska och jag känner att man kan få mycket klarare färger än om man använder karamellfärg.
 
Recept | Macron, bakning, grund, macrons, recept | | Kommentera |
Upp