Macrons Grundrecept

Jag älskar att göra macroner så jag delar med mig det grundrecept som jag använder mig av.
 
Ingredienser;
 
2 äggvitor
60 g strösocker
120 g florsocker
80 g skållad och finmald mandel
1 droppe karamellfärg eller färgpulver(valfritt)
1 knivsudd salt
 
Gör så här;
 
1. Mixa florsocker och den malda mandeln till ett fint pulver. Sikta blandningen i en skål så att det inte blir nåra klumpar. 
 
2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett hårt skum. Tillsätt färgen, socker och fortsätt vispa tills marängen är helt blank.
 
3. Lägg i mandeln och florsockerblandningen i marängsmeten, rör om försiktigt med en trägaffel. Smeten ska frtfarande vara blank men lite flytande. Var försiktig med att inte röra om för mycket, så att inte äggvitorna faller ihop. 
 
4. Spritsa ut små biskvier på en plåt täckt med smörpapper. Lät vila i en timme. 
 
5. Sätt ugnen på 150 grader.
 
6. Ställ in macronerna i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem sedan svalna innan du sätter ihop dem med kräm eller tryffel. 
 
Tillfyllning kan man nästan fylla dem med vad som helt, bara att fyllningen inte är för fuktig. Så fyll dem med det du tycker är gott!
 
 
Tips! Jag brukar använda färgmatpulver istället för karamellfärg. Det gör att man inte får i lika mycket vätska och jag känner att man kan få mycket klarare färger än om man använder karamellfärg.
 
Recept | Macron, bakning, grund, macrons, recept | |
Upp